Painici cu scortisoara

Painici cu scortisoara, pufoase, delicioase, aromate, perfecte pentru mic dejun sau ca gustare intre mese, alaturi de lapte, cafea sau ceai.

INGREDIENTE:
Aluat:
200 ml lapte, 100 g unt, 50 g drojdie proaspata, 4 galbenusuri,
un praf de sare, 3 linguri zahar, esenta de vanilie, 500 g faina.
Umplutura
:
4 albusuri, 6 linguri pesmet,
1 lingura scortisoara, 4-5 linguri zahar.
PREPARARE:
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut, untul topit, galbenusurile, sarea, esenta, iar la final faina. Se framanta bine aluatul, pana nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Se bat albusurile cu zaharul si se amesteca cu pesmetul si scortisoara.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in dreptunghiuri mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se umple fiecare dreptunghi cu crema de scortisoara si se ruleaza, prinzand capetele in interior si dand forma de painica. Se cresteaza deasupra in mai multe locuri, cu ajutorul unui cutit. Se ung cu lapte si se mai lasa sa creasca in tava inca 10-15 minute. Painicile cu scortisoara se coc in cuptorul incins inainte la 180 de grade, timp de 25-30 minute.
Sunt minunate servite calde, dar nici reci nu sunt de refuzat ;)


Related posts:

  1. Fursecuri cu scortisoara
  2. Placinta cu dovleac
  3. Melci cu branza si chimen
  4. Tarta cu prune si invelis crocant

6 Responses to “Painici cu scortisoara”

  1. Minunate pentru micul dejun.Multumesc frumos pentru sustinerea in concursul de pe Bucataras.ro!Pup!

  2. Cu mare drag, Maria! Te pup si eu!

  3. Exista si varianta “painici cu scoarta”. Aceiasi reteta ,doar ca se tin “prea mult” la cuptor!

  4. Cred ca stiu si varianta asta, dar eu tin la cuptor si…nu am niciun pompier in casa :-D :-D prietenii stiu de ce :-P

  5. Delicioase.Imi place mult scortisoara.Numai bine.

  6. yamiiiii bune mai sunt!!!

Leave a Reply