Turte cu branza si verdeata

INGREDIENTE:
Aluat:
200 ml apa, 25 g drojdie proaspata,
½ lingurita zahar, un praf de sare,
50 ml ulei, 400 g faina.
Umplutura:
200 g branza sarata, 2- 3 linguri smanatana,
patrunjel verde sau marar.
PREPARARE:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.


Related posts:

  1. Placinta cu branza sarata
  2. Placinta cu branza
  3. Melci cu branza si chimen
  4. Foietaj cu branza

Leave a Reply