ATRACTII TURISTICE DIN JUDETUL BUZAU

Judetul Buzau este situat in sud-estul Romaniei. Se învecinează la nord-vest cu judetele Brasov şi Covasna, la vest cu Prahova, la sud cu Ialomita, la est cu Braila şi la nord-est cu Vrancea. Se întinde pe aproape întreg bazinul hidrografic al râului Buzău si are trei forme de relief: munţi la nord, câmpii la sud şi in rest zonă de dealuri subcarpatice.
Pentru incarcatura sa istorica si mai ales pentru locurile foarte frumoase din zonele de munte si deal, Judetul Buzau este o atractie speciala pentru turistii care vin sa-si petreaca un sejur sau doar un weekend aici.
Ca obiective turistice ce merita vizitate, as enumera: Vulcanii Noroiosi de la Berca,  Focurile vii din Terca, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, Tabăra de sculptura în aer liber de la Magura, Manastirea Ciolanu, Manastirea Barbu, Manastirea Cetatea Bradu, Manastirea Ratesti, Câmpul Roman din satul Pietroasele, Bisoca, barajul de la  Siriu, Lacul Vulturilor din Masivul Siriu, zona lacurilor de pe platoul de la Meledic comuna Manzalesti….

Si…fiind din Buzau, m-am gandit ca n-ar fi rau sa va prezint mai amanuntit cum se ajunge in cele mai frumoase locuri din judetul nostru.
Pentru inceput am ales

Urmeaza si altele pe masura ce le voi vizita si eu si voi avea fotografiile si informatiile necesare.
Asadar…hai la drum!

” Nu lasati sa treaca zadarnic anii vostri! Puneti mana pe toiag si colindati mostenirea aceasta fara pereche.Si la noi gasim privelisti tot atat de frumoase ca cele laudate de aiurea. Cat de minunate-s lucrarile Tale Doamne, toate cu intelepciune Le-ai facut, si e plin pamantul de faptura Ta!  “ ( M. Sadoveanu)

 


2 Responses to “ATRACTII TURISTICE DIN JUDETUL BUZAU”

  1. mandra ca sunt din BUZAU e mic judetul dar superb :X

  2. Si eu ma mandresc cu judetul Buzau chiar daca nu mai locuiesc in el si spre rusinea mea nu am apucat sa vad toate locurile frumoase care exista acolo.

Leave a Reply